Jun 24, 2011

yes, i hate you!


korang pernah keje time raya? musti tak pernah kan.. aku dulu sebelum kawen mmg pernah keje time raya tapi ni dah kawen pon kene jugak. masa zaman anak dara memang la tak berapa kisah sangat tapiiiii sekarang dah ada anak memang kisah. sedih kot kene keje time raya. sebak lagi sampai skang ni ha. dan dan jadual kene rombak. tak faham kenapa rombak jadual padahal jadual sebelum ni memang bukan aku yang kene. tetibe dapat emel cakap kene rombak bagai. tak marah, tak sedih kalau dapat tau sebelum rombak ni. yang tak puas hati tu kenapa ROMBAKKKKK. motif kau rombak jadual? ke sebab orang yg kene keje raya tu minta rombak? pastu kau suka hati la rombak. nak cakap dia keje raya tahun lepas tak pulak. ok fine, aku tanya orang yg rombak jadual ni, dia cakap sbb orang tu dah kene keje raya last year. celah mana! tak tangok jadual last year ke kau niiii. main rombak je tau. berharap la raya korang tak meriahhhhh (eh tak baik kan mintak yang tak baik utk org lain? tapi tu la geram tahap gaban dah!)

miqael sayang, ummy kene keje la raya ni. miqael raya dengan abah eh nanti petang ummy balik keje ummy raya dengan miqael *sob sob* T___T


** semalam ada orang baik hati. baik hati kot orang tu. kat opis aku ni kan kene parking double kan sbb tgh buat building baru jadi parking adalah terhad. jadi semalam parking double, tetibeeee ada org call ingatkan suruh alih kereta rupanya dia suruh amek tempat parking dia sebab dia nak keluar dah. padahal bukan kereta dia yg kene block tapi sanggup kot call soh amek parking dia. gile baik hati kalau aku memang tak lah. sape cepat dia dapat la tempat parking aku tu haha. **


Jun 22, 2011

selamat sudah



alhamdulillah selamat dah pindah rumah baru :). lega dah rumah siap kemas semua eh tak semua sangat ada lagi 2 kotak barang yang tak tau nak letak mana barang barang tu. maklum la kan rumah baru maka byk benda lagi takde hihi. rasanya kene letak dlm store dulu la kot. pening tahap nak kemas barang padahallll bukan banyak mana pon, selori je pon kan. ke selori tu banyak?? eh tak banyak sebab katil dengan almari miqael pon ada jadi space barang sikit je la dlm lori tu. nak mengemas tu kemalasan habisssss. tapi kalau tak cepat kemas serabut tengok. sekarang dah cantek maneeesss dah rumah walaupon boleh kira kot barang apa je ada dalam rumah tu haha. kalau orang datang musti tau la orang ini baru pindah rumah. nak beli semua terus nan ado duit kan. jadi pelahan pelahan la.



ok, lepas ni semua rancangan yang macam deko deko eric tu kene masuk. harapan besar niiiii. mengharap barang free je kau ni kannnn. tapi tipu la kalau korang taknak barang free kan kan kannn. ep ep jangan tipu. berdosa sangat, Allah tak suka. kan musti suka punya dpt barang free. makan free apatah lagi haha. ok tetibe lapar. puasa sebulan pun tak habis ganti lagi camne? meh sini korang tolong ganti sket :p

ok la, gamba dalam rumah nak tunjuk pun segan sebab memang kosong la. takpe, tunggu i dah dapat masuk deko deko eric nanti, i show off ok u ollssssssss haha. ok dah nak berangan kejap.

Jun 14, 2011

berpindah


esok nak pindah rumah dah. berdebar nak duduk sendiri niii. tak tau apa perasaan sebenarnya. nak kata suka tak jugak nak kata tak suka pon tak jugak. tapi semalam mak ada tanya "best kan nak pindah rumah kan? mesti excited kan?". nak tau aku jawab apaaaa? aku jawab mcm ni "tak lah, tak best kot (sambil buat muka sedih). best ke duduk sendiri mak?". entah kan kenapa hati rasa macam tak suka tapi kadang kadang rasa tak sabar. camne? ke sedih sebab nak pisah dgn mak dan adik adik? kannnnn rasanya yang itu la kot. sedihhhhh T___T. tak dapat nak borak borak tetiap hari dah. nak share cerita tetiap hari T___T. mak cakap dulu lepas nikah je mak pindah rumah sendiri. mak cakap mak seronok tinggal sendiri tapi kenapa aku tak rasa eh?? mak dgn tokne cakap aku dah manja sangat dah ni. angah pon cakap macam tuuuu. cis. tapi ye la kot. macam tak best la duduk jauh jauh ni. macam susah nak mengadu haha. padahal kau dah ada suami nak mengadu ngadu kan. ah ngengada la kau. agaknya takot rindu mak kotttt huhu.. takpe, weekend boleh balik rumah mak heeeeee :D

naseb baik rumah mak adalah 20min je. kalau berbatu batu utara selatannnn??? nanges hentak kaki la kot haha over! ok, sekarang kene duduk sendiri dah. semua kene buat sendiri dah. harap harap semua berjalan lancar, amin :)


**haha klaka masa tulis ni pon boleh tak airmata nak titis titis jugak? haha**


ok,
here are some tips yang aku tercuri kat web mana ntah lupa. tips pindah rumah:

1.
Get organized - Moving your house involves a lot of details. From packing to shipping, each step requires thinking, attention and implementation. Get organized by packing things from each room. This also makes unpacking easier as you know where to place things. A checklist is necessary to be systematic.

2. Set family members to motion - Do not embrace all the tasks by yourself. Get the help of family members in packing and labeling. If no family or friend is available to help, get hired help.

3. Pack expensive and breakable items with more care - PCs, antique collections and pieces of art need to be expertly wrapped and transferred.

4. Do not try to move everything - In most house moving experiences, we get to see a lot of useless junk that we no longer use or need. Dispose such items and do not bring them along.

5. Inform important people of your move - Inform bankers, relatives, schools, and your office about your change of address. Cancel local gym and association memberships.

6. Get valuable things insured for the move - Make sure that you have insurance for the most valuable items of your home.

7. Hire movers and shippers - Do not attempt to do the actual moving by yourself. Professional movers are needed and you can actually get very affordable deals without exposing yourself to too much stress.

selamat berpindah rumah meezameez!~

Jun 13, 2011

budak kacamata

miqael suka sangat cermin mataaaa. pantang la nampak tokma dia punye cermin mata ke nenda dia punye ke atok dia punye ke, tangan tu cepat jeeeee. tokma cakap "dia nak sgt cuba kan, kasi dia try" haha. meh sini tengok miqael dah tua tua macam ni la ghupenye heheh

.
.
.
.
.
.
.
.
.




terus duduk siap bersandar dapat try cermin mata tokma hihi


** rindu miqael **

Jun 9, 2011

geli hati

hahah! tak tahan tengok iklan ni. klaka gile. tak boleh tak gelak bila tgk iklan niiii. tadi makan makan beborak pasal iklan ni pon boleh gelak beria haha. berkesan ok iklan ni. mamat tu kunun comel la nak buat camtu skaliiii hamek kau gurlfren dia lagi romantik kuasa seploh haha!

tengok lagi meh iklan ni meh
meh la kite gelak samaaaaa pleaseeeeee haha






Jun 2, 2011

hormon beria

adalah tetibe beria-ia suka nak masuk contest. tetibe je ok. pertukaran hormon agaknya heheh.

tapi contest yang senang senang je la. kalau yang tulis ala ala macam karangan tu tidak la dapat nak join. sifat M adalah meneballl kalau bab bab karang mengarang nih. tapi karang blog takpe. itu mudah sebab ayat sesuka hati, kalau untuk contest kang musti kene ayat maneeessss punye. akak bab bab ayat maneeesss memang tak boleh dek non. ayat ayat merapu rapu itu kegemaran!

ok, sesape ada contest senang senang mari sini kabarkan kepadaku. tangan, jari jemari malah jari kaki juga adalah sangat gatal nak masuk contestttt ^__^

eh tapi kan kalau hadiah contest adalah ipad, karangan 5000 patah perkataan pon aku sanggup hik hik. tapi tolong la kasi menang sebab bukan senang ummy miqael ni nak karang mengarang :p

ok dah cukup.


suka gelak suka gigitttt

si garang miqael adalah suka sangat gelak gelak dan suka sangat gigit gigittt. dia tengok kite gelak pon dia boleh gelak skali padahal tak cakap dengan dia ponnnnn. orang gelakkan jambu maharaja lawak tu la miqael. kalau dia geram dia gigit terus. apa dia kesah. kata gigi dah ada 7 batang harus la show off kan. tu yang sedap je dia gigit. saket tahap! siap berbekas ok. gigit tak ingat punye! bayangkan kalau semua gigi dah ada???? agaknya berdarah darahhhh. naseb baik la anak sendiri kan, layankn je la. saket pon tahan T__T


saje je upload video dia sedang gelak akibat kene geletek hihi :)

video


oh yang ini adalah kes taknak makan obat. obat tu pahit jadi dia tak suka haha! last last aku gak dia gigit. marah la kot sbb paksa makan obat haha. muka puas hati gile lepas gigit ummy! saba je la.

video


*rindu rinduan pada miqaellll*

Jun 1, 2011

berberi beri

haha! orang lain pakai BB kau pon nak pakai kannnnn. nan ado tau pakai haha! baru sahaja angah membelanja kakaknya ini bb bold 3 tapiii kakaknya adalah tahus pakai kan. memilih bb kerana encik suami pakai bb maka ingat nak bbm la kunun kan tapiiiii ado la tahus nak bbm haha! siap boss ajar kot nak accept bbm request camne haha! nak cari no pin pon terkial kial siap googleeeee :p.

takpe la, malam ni bukak buku sambil belajar dgn encik suami. haih. ni belom ipad ke playbook ke iphone ke kan.

orang lain nak kau pon nak. orang lain takpe la hebat bergadjet gadjet ni tapi kauuuuuuu T___T

sebab ni la bertahun tahun tak tukar henpon. sekali tukar macamni la pulak huhuuu.

tapi paling nak skali adalah ipad 2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kumpul wang, kumpul wang! (tengok, tengok, maseh nak jugak!)





si lanun kacak

semalam berjumpa captain jack sparrow. maseh kacak seperti dulu :)
.
.
.
.
.
.

sangat la berbakat dia ni kannnnn malah kacak lagi
(bahasa macam tak betul tapi korang paham kan. ok asal paham)



gadis ini cantekkkk

Astrid Berg├Ęs-Frisbey

beautiful and alluring mermaid :)



hampa kerana keira digantikan dgn penelope tapi ok jugak dia berlakon tapiiiii macam suka lg keira

tapi takpe, gile best cerita ni! sila pergi tontonnnn!

itu je nak cakap kat korangggg heeeee :D



*lama gile tak tangok wayang. last movie adalah hantu kak limah*


*nak upload video miqael tapiiiiiii internet macam hapeeeee* T__T